top of page
  • Facebook - Grey Circle
  • Instagram - Grey Circle
  • Facebook - Grey Circle
  • Instagram - Grey Circle

Pepper Mayhem

Every school term we get to pack up lots of fun activities and venture out to international school across the city. For me these classes are my favourite, everything down to planning the classes is really exciting to me (sometimes more so than the children are).

This week I caused mayhem over a pepper, as most of the children thought I was going to make them eat a chilli pepper. I like to make quite complex tasks really simple, and this week we broke a pepper down into simple shapes from the shape to the highlights and shadows. We managed to stare at a pepper for 30 minutes before we eventually ripped it apart to draw the inside (again, this created great hilarity in the classroom). I was really amazed by how quickly they got into really looking at the pepper, not just what they thought they could see.

Mỗi mùa lớp học chúng tôi trang bị rất nhiều hoạt động thú vị và hào hứng cho các trường học quốc tế ở Sài Gòn. Tôi rất phấn khởi và háo hức từ việc lên kế hoạch, chuẩn bị và lên lớp (còn hơn các học viên).

Chủ để của tuần này là tạo ra các mayhem từ những quả ớt chuông, một hoạt động sáng tạo với rau củ, khác với suy nghĩ ban đầu của các em là sẽ dùng để ăn. Bài học rất đơn giản, chúng tôi cắt những quả ớt chuông thành từng mảnh nhỏ để phân biệt những mảnh sáng và mảnh tối. Sau đó sẽ dành ra 30 phút để ngắm nó trước khi tách nó ra để vẽ bên trong ruột (sự khám phá này làm các em rất thích thú). Tôi rất ngạc nhiên trước sự tò mò và ngạc nhiên của các bé khi khám phá bên phần bên trong của quả ớt, vì nó thật khác với những gì các em tưởng tượng.


Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page