top of page
  • Facebook - Grey Circle
  • Instagram - Grey Circle
  • Facebook - Grey Circle
  • Instagram - Grey Circle

Egyptian continued: Mummies and Tombs

Taking steps through the Egyptian era we came to one of the most interesting elements: Mummies and Tombs. For this project we created our tombs with clay, building up the basic shape with the coiling technique. Then we moved on to refine the shapes and details of the clay work with our tools.


Each student approached and developed their mummies with their own personal style and some even had stories about the life their mummies had lived as Pharaohs. In the second part of this lesson we created the mummies for our tombs. We built up our shapes with scrunched up paper and foil, then refined those shapes with masking type. Finishing off our masterpieces with hand drawn faces and details. Making for a fun lesson with wonderfully interesting results.


Hội Trại Nghệ Thuật Mùa Hè của chúng tôi đưa những nghệ sĩ nhỏ chu du qua nhiều thời kì lịch sử. Cho đến hôm nay, một trong những chuyến đi thú vị nhất có lẽ là hành trình ngược về nền văn minh Ai Cập, nơi các bạn được vẽ tranh tường rất lớn theo lối vẽ và viết tượng hình, tìm hiểu về những công trình lăng mộ, kim tự tháp và các xác ướp cổ đại bí ẩn.


Để các hoạ sĩ nhỏ được trải nghiệm cảm giác chân thực nhất, Vinspace cho các em vẽ trực tiếp lên tường nhà mình với những màu sắc tự nhiên, và chúng tôi, những người hướng dẫn đã được thấy sự hứng thú và hạnh phúc ngoài cả mong đợi nơi các em với hoạt động này. Có lẽ trẻ con bao giờ cũng thích vẽ lên tường hơn tất cả những nơi “được cho phép” khác.


Không chỉ những bức tranh khổng lồ, các hoạ sĩ bé còn dành thời gian để làm những trang sách nhỏ được sáng tạo và viết hoàn toàn bằng ngôn ngữ tượng hình của riêng mình. Bản thân hội hoạ là một ngôn ngữ, và chẳng gì thú vị hơn được thấy trẻ con dùng hội hoạ để sáng tạo nên ngôn ngữ của riêng chúng.


Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page